Turistická sezóna se blíží, kolotoč veletrhů vrcholí

• 31.1.2017 Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka Českého dědictví UNESCO

Nejvýznamnější přehlídka cestovních kanceláří, domácích regionů a destinací, národních turistických centrál cestovního ruchu a dalších služeb turistického průmyslu ve střední Evropě – pražský veletrh Holiday World, se bude konat od 16. do 19. února 2017. Ani tentokrát zde nebude chybět společná prezentace svazků obcí České dědictví UNESCO a Česká inspirace. Členem obou těchto sdružení je také Litomyšl. První dva dny budou jako vždy určeny pro odbornou veřejnost. V naší expozici se uskuteční slavností setkání za účasti starostů měst UNESCO, České inspirace a dalších vzácných hostí. Při této příležitosti budou představeny nové knihy a další materiály prezentující cenná historická města naší republiky.

O víkendu se Výstaviště Holešovice zaplní milovníky cestování. V sobotu přivítáme na stánku UNESCO výherce celoroční soutěže UNES&CO., kteří si převezmou velmi zajímavé ceny – kromě jiného například dárkový poukaz na třídenní relaxační pobyt pro dvě osoby v lázeňském domě Perla v Lednici či víkendový pobyt v zámeckých apartmánech v Litomyšli, které v hodnocení hostů pro rok 2016 na Booking.com získaly výjimečných 9,4 z 10 bodů, nebo poukaz na 1 noc pro 2 osoby a degustační večeře v hotelu Opat v Kutné Hoře. Mezi dalšími cenami nebudou chybět např. volné vstupenky do Regionálního muzea v Litomyšli, Rodného bytu Bedřicha Smetany či Portmonea – Musea Josefa Váchala, ale ani řada překrásných výpravných knih, trička, hrnečky, průvodce, kalendáře a mnohé další hodnotné dárky. Věříme, že bude naše veletržní expozice opět v obležení návštěvníků. Během celého veletrhu bude totiž možné opět vyplnit Rychlokvíz o ceny. Soutěžící, kteří nám napíší i mailovou adresu, se mohou těšit na pravidelný, každoměsíční přísun pozvánek na akce do měst UNESCO a České inspirace formou elektronického Newsletteru.

Podle ohlasů z řad odborníků nás čeká z hlediska domácího cestovního ruchu další velmi nadějný rok. Věřím, že města UNESCO budou na příjezd návštěvníků připravena. Důležité je nabídnout řadu nezapomenutelných zážitků, díky kterým se k nám budou chtít turisté nejen vracet, ale návštěvu našich měst doporučovat také svým známým.

. . . . . . . .