Veletrh Holiday World 2017 byl úspěšný

• 27.2.2017 Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka Českého dědictví UNESCO

Od 16. do 19. února 2017 se v areálu holešovického Výstaviště v Praze uskutečnil již 26. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World. Na nejvýznamnější akci svého druhu ve střední Evropě nechyběli ani zástupci svazků obcí České dědictví UNESCO a Česká inspirace. První dva dny byly určeny pro odbornou veřejnost. V naší expozici se konalo slavností setkání za účasti starostů a dalších zástupců měst UNESCO a České inspirace. Při této příležitosti byly představeny novinky pro tento rok – např. Kalendář akcí České inspirace, inspirační pohlednice a pexeso nebo puzzle UNESCO je blízko či nástěnný kalendář Možná nevíte, že… a řada materiálů z členských měst.

O víkendu se Výstaviště Holešovice zaplnilo milovníky cestování. Zaujala nejen prezentace 45 zemí, ale i domácí atraktivity. V sobotu bylo na stánku UNESCO opravdu rušno. Přivítali jsme 10 výherců (z celkových 20) celoroční soutěže UNES&CO., kteří si převzali velmi zajímavé ceny – kromě jiného například dárkový poukaz na třídenní relaxační pobyt pro dvě osoby v lázeňském domě Perla v Lednici, víkendový pobyt v zámeckých apartmánech v Litomyšli, které v hodnocení hostů pro rok 2016 na Booking.com získaly výjimečných 9,4 z 10 bodů, nebo poukaz na 1 noc pro 2 osoby a degustační večeře v hotelu Opat v Kutné Hoře. Mezi dalšími cenami nechyběly např. volné vstupenky do Regionálního muzea v Litomyšli, Rodného bytu Bedřicha Smetany či Portmonea – Musea Josefa Váchala, ale ani řada překrásných výpravných knih, trička, hrnečky, průvodce, kalendáře a mnohé další hodnotné dárky. Naše veletržní expozice byla opět v obležení návštěvníků. Během celého veletrhu bylo totiž možné opět vyplnit Rychlokvíz o ceny. Soutěžící, kteří nám napíší i mailovou adresu, se mohou těšit na pravidelný, každoměsíční přísun pozvánek na akce do měst UNESCO a České inspirace formou elektronického Newsletteru.

Veletržní setkávání s odborníky i laickou veřejností má i v době internetu nezastupitelnou roli. Na akci se prezentovalo 634 účastníků ze 45 zemí. Na čtyřdenní kolotoč akcí se přišlo podívat téměř 27 000 lidí. Součástí letošního ročníku byl i gastronomický veletrh Top Gastro & Hotel. Spojení těchto akcí mělo poukázat na vzájemné souvislosti mezi světy cestování a stravování a představit je v co nejširší paletě odborníkům a laikům. Součástí akce bylo i vyhlášení soutěže Osobnost cestovního ruchu - Holiday World Award. Za rok 2016 ji převzal Pavel Hlinka, nestor českého hotelnictví.  O jeho zvolení rozhodla svými hlasy jak odborná porota, tak uživatelé odborného portálu iCOT.cz. Pavel Hlinka získal titul Osobnost cestovního ruchu v třináctileté historii ocenění již podruhé (poprvé v roce 2006), tentokrát zejména za celoživotní přínos hotelnictví a cestovnímu ruchu. V této soutěži se velkého úspěchu dočkala Michela Severová, jež za svou práci pro Litomyšl, České dědictví UNESCO a Českou inspiraci letos skončila na druhém místě. „Obrovskou radost mi opět udělala již samotná nominace. Velmi si vážím toho, že si kolegové z branže všímají naší práce a beru to jako výraz díků pro týmy spolupracovníků, které v jednotlivých sdruženích mám. A navíc jsme opravdu ve výborné společnosti - v nominované šestnáctce najdete taková jména jako Viliam Sivek, Radim Jančura či Zdeněk Pohlreich,“ sdělila Michaela Severová. „Jsou vizionáři, tahouny, pracují nejen hlavou, ale i srdcem, zvládají mnoho překážek, pro své myšlenky a spolupráci získávají ostatní a v neposlední řadě pomáhají zvyšovat kvalitu služeb,“ komentuje nominace Eva Frindtová, jednatelka vydavatelství C.O.T. media a spoluorganizátorka celé soutěže.

. . . . . . . . . . . . . . .