Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

České dědictví UNESCO na Colours of Ostrava 2017

  • 28.7.2017 Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka

Nedávno ukončený Colours of Ostrava patří mezi největší a nejoblíbenější multižánrové mezinárodní hudební festivaly u nás i v Evropě. V roce 2016 jej deník The Guardian dokonce zařadil mezi 10 nejlepších festivalů Evropy. Od roku 2012 se koná v unikátním prostředí Dolních Vítkovic – bývalém areálu hutí, dolů a železáren – které s Litomyšlí propojuje osoba architekta Josefa Pleskota. Na 20 otevřených i krytých scénách bylo letos pro milovníky hudby připraveno více než 350 koncertů, diskusních pořadů, divadel, filmů, workshopů či výtvarných aktivity pro více než 50 tisíc návštěvníků.
Právě tento výjimečný festival si České dědictví UNESCO vybralo pro premiéru nového stánku a prezentaci unikátních památek. Stánek sám byl nositelem reklamy – představil všechny české a moravské památky UNESCO. K dispozici byly nejen společné materiály UNESCO, ale také letáky a brožury z jednotlivých členských měst. S ohledem na velké množství návštěvníků z Polska si tým Českého dědictví UNESCO přivezl velké množství propagačních materiálů i v polštině.
„Pro návštěvníky festivalu jsme byli překvapením – s výjimkou Ostravy byl stánek Českého dědictví UNESCO jediným, který prezentoval atraktivity naší země a tipy na výlet,“ řekla ředitelka svazku obcí zastupující všechna města a obce s památkou UNESCO Michaela Severová a dodává:“ Děkujeme vedení festivalu za možnost prezentovat na NEJ festivalu to NEJ z České republiky v oblasti památkové péče a architektury. Rádi bychom byli i součástí dalšího ročníku, který se bude konat od 18. července 2018, tak nám držte palce.“   

. . . . . . . .