Zahájení projektu GOLDEN BLOT aneb Malujeme pro lepší život

• 24.10.2017 Alice Freyová výkonná ředitelka projektu

Mezinárodní projekt malování světových V.I.P. osobností, které neví, že malovat umí. V exkluzivních prostorách Hotelu Kampa - stará zbrojnice - v Praze, byl odstartován mezinárodní charitativní projekt Golden Blot - Malujeme pro lepší svět.

Jedná se o originální projekt, který umožní V.I.P  našim i světovým osobnostem, namalovat unikátní technikou-metodou-obrazy, které jako ,,nemalíři,, by nikdy takto nenamalovali.
Jejich vlastní tvorbou vzniknou originální díla, která signací podpisů, budou vzácnou sběratelskou příležitostí. Zároveň tím tak zanechají vedle své klasické umělecké tvorby další odkaz své výjimečnosti.

Jak podotkla patronka projektu Kateřina Brožová, hlásí se tak tyto VIP osobnosti nejen ke své lidské odpovědnosti, ale i celospolečenskou odpovědností se připojují k rozhodování o tom, jak bude dál vypadat život na naší krásné planetě, což dokazují svou podporou Nadacím a projektům po celém světě.

Součástí slavnostního zahájení se tak stalo
VYTVOŘENÍ  VÝTVARNÉHO NÁVRHU CENY GOLDEN BLOT.
Významní hosté vytvořili ,,kaňky,, - jako
 základ  návrhu pro výrobu ceny, která má čtyři základní kategorie a to NÁRODNÍ CENA – je určená pro ocenění děl a osob--organizací  v jednotlivých zemích zapojených do projektu.

EVROSPKÁ CENA – určena pro ocenění v rámci zemí EU.

ZLATÁ CENA – udělována pro světové osobnosti a společnosti

DIAMANTOVÁ CENA – cena udělovaná zakladateli projektu.

Za přítomnosti předsedy spol. Golden blot a spoluzakladatele projektu -pana, Jiřího Oplta, první slavnostní ,,kaňky,, vytvořili významní hosté,

např. jeho exelence pan. Velvyslanec Bulharského velvyslanectví p. Lačezarev Petkov, zástupce chorvatského velvyslanectví paní Stjepanka Nnenadič, pan  Fahri Karimi zástupce Azerbaijan velvyslanectví, zástupce rady vlády pro Agendu 2030 v  ČR, pan Zdeněk Pernes za podporovatele Unesco p.Mimar Bach majitel Swise Petroleum a.g, za neziskové společnosti paní Jelínková z Nadace ČEZ  a další významní hosté.

Zakladatelé projektu, tak realizací projektu chtějí přispět ke světovým aktivitám, které podporují  udržitelnost a rozvoj života ve světě, deklarované především OSN, prostřednictvím AGENDY 2030, a to  přímou finanční podporou organizacím UNESCO, WHO a rozvoji občanských aktivit  jednotlivých zemí.

Důležitou činností projektu je také umožnit malovat osobám nevidomím a to českou unikátní a světovou metodou pana Dino Čeča. Jedná se o naprosto unikátní techniku, která umožní nevidomím občanům celého světa, realizovat se v dalším hodnotnějším životě a k rozvoji uměleckých aktivit.

KONTAKT – bližší informace:
PROJEKT GOLDEN BLOT :

Alice Freyová