Sedmý ročník soutěže rozšířen o slovenské památky UNESCO

• 28.12.2017 Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka

Nekonečná soutěž pro návštěvníky českých a moravských památek UNESCO byla spuštěna na jaře roku 2012 při příležitosti dvacátého výročí od zápisu prvních českých památek na Seznam UNESCO.

V roce 2018 to bude přesně 25 let od rozdělení Československa a 100 let od založení našeho společného státu. V těchto výročích vidíme příležitost v rámci sedmého ročníku nekonečné soutěže představit všechny památky UNESCO v České i Slovenské republice. Chceme připomenout, že památky UNESCO z obou stran současné hranice k sobě mají velmi blízko – a to ne pouze pokud jde o vzdálenost. Dvanáct českých a sedm slovenských památek UNESCO bude opět spolu. V rámci projektu Česko-UNESCO-Slovensko minimálně na hrací kartě naší soutěže.

Se soutěží úzce souvisí i vznik Společnosti přátel památek UNESCO s názvem UNES&CO. Členem Společnosti UNES&CO. se můžete stát úplně zdarma. Stačí se zaregistrovat zde. Na zadanou mailovou adresu dorazí vaše osobní hrací karta. Pokud navštívíte do konce roku minimálně tři místa UNESCO z celkových devatenácti a získáte v informačním centru či na atraktivitě v místě razítko do příslušného hracího pole, máte vyhráno! Poté již stačí hrací kartu naskenovat a vložit do systému (případně poslat poštou či e-mailem) a stáváte se VIP členem UNES&CO. Tato úroveň členství s sebou nese automatické zaslání klubového odznaku a zařazení do losování o velmi zajímavé ceny (např. o víkendové pobyty a řadu hmotných cen z měst UNESCO). V tomto ročníku bude zcela výjimečně i bonusové slosování o mobilní telefon a tablet. Sem postupuje každý soutěžící, který bude mít buď všechna razítka z České, nebo Slovenské republiky, případně alespoň jedno razítko ze tří z opačné strany hranice.

VIP členové získávají zároveň 10% slevu v e-shopu na www.unesco-czech.cz.

Dodejme, že všichni členové UNES&CO. naleznou na začátku každého měsíce ve svých e-mailových schránkách Newsletter s aktuálními informacemi a pozvánkami na akce do všech měst UNESCO v České republice.

Šestý ročník soutěže byl ukončen k 31. 12. 2017. Ze všech VIP členů bude vylosováno 20 výherců. Někteří z nich si přijedou osobně pro cenu na veletrh Holiday Word do Prahy, ostatním budou ceny zaslány poštou. Zároveň bude členům Společnosti přátel památek UNESCO zaslána nová hrací karta pro rok 2018 a tím byl spuštěn v pořadí již sedmý ročník této nekonečné soutěže, výjimečně rozšířený i o památky UNESCO na Slovensku.

Přejeme hodně pozitivních zážitků na vašich cestách a děkujeme za váš zájem o české, moravské a tentokrát i slovenské památky UNESCO.

Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka svazku obcí České dědictví UNESCO

Do soutěže jsou zapojeny tyto památky UNESCO z České a Slovenské republiky:
Historické centrum Českého Krumlova (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1992)
Historické centrum Prahy (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1992)
Historické centrum Telče (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1992)
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1994)
Historické centrum, Chrám sv. Barbory, Katedrála Nanebevzetí Panny Marie v Sedlci (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1995)
Lednicko-valtický areál (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1996)
Vesnická rezervace Holašovice (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1998)
Zahrady a zámek v Kroměříži (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1998)
Zámek a zámecký areál v Litomyšli (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 1999)
Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci (na Seznam UNESCO zapsáno v roce 2000)