Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Veletrhy cestovního ruchu s účastí měst UNESCO v plném proudu

  • 28.12.2017 Ing. Michaela Severová, výkonná ředitelka

Veletrhy cestovního ruchu mají v oblasti prezentace destinací stále nezastupitelnou roli. Materiály z měst UNESCO nechybějí ani letos na těch nejvýznamnějších českých i zahraničních akcích. Některých veletrhů se účastníme osobně, na jiných jsme zastupováni nejrůznějšími organizacemi – např. agenturou CzechTourism.

Letošní veletržní putování jsme zahájili díky spolupráci s Českou inspirací 9. ledna prezentací na veletrhu Vakantie Utrecht a pokračovali jsme od 18. ledna na mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech Regiontour Brno. Právě zde proběhne křest stolního kalendáře s názvem „Za zážitky do měst UNESCO a České inspirace“ a nástěnného kalendáře s názvem „Česko-UNESCO-Slovensko“ s podtitulem „po 25 letech opět spolu“. Téma tohoto kalendáře bylo zvoleno v souvislosti s tzv. osmičkovými výročími – rádi bychom si připomněli, že památky UNESCO z České a Slovenské republiky k sobě mají velmi blízko – a to ne pouze pokud jde o vzdálenost. Také z tohoto důvodu jsme jeli s expozicí měst UNESCO a České inspirace na Slovakiatour Bratislava, který začínal 25. ledna. Tento veletrh každoročně navštíví opravdu obrovské množství návštěvníků, kteří dovolenou v Čechách vyhledávají a milují – věříme, že se nám podařilo nalákat je právě do našich měst.

Další veletržní zastávkou, na které se to bez nás neobejde, je nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy, pražský únorový veletrh Holiday World (15. - 18. 2. 2018). Zde naleznete společnou expozici Českého dědictví UNESCO a České inspirace. Právě na tomto veletrhu dojde také k vyhodnocení dalšího kola nekonečných soutěží UNES&CO. a Česká inspirace – města plná života. Na jaře nás čeká veletrh Infotour v Hradci Králové a veletrh Památky v Praze.     

Vedle účastí na veletrzích cestovního ruchu plánujeme i další outdoorové prezentační aktivity. Smyslem je prezentovat turistické atraktivity našich měst v místech s velmi vysokou koncentrací potencionálních návštěvníků. Budeme vybírat jednodenní až víkendové akce – využijeme k tomu již zavedených kulturních, historických a městských akcí, které mají velkou návštěvnost. Časově půjde o hlavní turistickou sezónu v roce 2018. Prezentace by měla probíhat v České republice a na Slovensku. Součástí prezentačních aktivitu budou samozřejmě i oblíbené Rychlokvízy (vyplnění těch z minulých let si můžete zkusit i doma - stačí si stáhnout soubory pod fotografiemi a luštit) a další drobné soutěže na místě.                                                                                  

Jsme přesvědčeni o tom, že i takovéto akce dokáží naše města dostat do povědomí široké veřejnosti, ze které se snad časem budou generovat další návštěvníci. Je jisté, že i účast na těchto akcích přispívá ke stále rostoucí návštěvnosti měst UNESCO. 

. . . . . . . . . . . .

Dokumenty